Partner: Festival 2 Turven Hoog, Almere & Haarlem

Presentatievorm: installatie, sensitieve ruimte evt. met performance

 

Grootse installaties en performances voor de allerkleinsten

 

Festival is 10-11 April in Philharmonie Haarlem.  

van 13 t/m 16 april in Kunstlinie en Corrosia in Almere

 

Algemene informatie over de organisatie

2 Turven Hoog festival is het toonaangevende internationale theaterfestival voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Het biedt ruimte aan theatermakers en kunstenaars voor het ontwikkelen en presenteren van professionele voorstellingen en speelse en interactieve kunstinstallaties aan de allerkleinsten en de mensen om hen heen. Voor jonge kinderen is 2 Turven Hoog festival vaak hun eerste festival-ervaring met zinnenprikkelende en inspirerende kunst, theater en muziek. Al jarenlang is 2 Turven Hoog festival een fijne opdrachtgever en het werk van HKU-studenten wordt gezien als een waardevolle toevoeging aan het festival.

 

Specifieke informatie over het project

Wil jij interactieve installatie(s) of sensitieve ruimte(s) ontwikkelen? Het festival zoekt activiteiten waarbij zowel kinderen als volwassenen esthetisch, inhoudelijk en emotioneel worden aangesproken. Naast de installatie kan ook een performance rondom het werk worden gemaakt. Het werk wordt gepresenteerd in de ruimtes rondom de theaterzalen van de Kunstlinie en de Philharmonie. Er wordt samen gezocht naar een ruimte die past bij het werk dat wordt gemaakt; bijvoorbeeld in de foyer tussen het publiek of in een meer afgesloten studio.

Het jonge kind wordt als volwaardige bezoeker en mens uiterst serieus genomen. Je gaat als maker niet door de knieën; jouw fascinatie is het uitgangspunt en je ontwikkelt het werk in contact met de doelgroep.

Je werkt samen in een groepje van 4 tot 6 medestudenten.

 

Wordt jullie eindproduct enthousiast ontvangen? 2 Turven Hoog biedt regelmatig begeleiding aan HKU-studenten om na het project het werk verder te ontwikkelen of mee te gaan op tournee naar andere festivals en theaters. Ook nodigt 2 Turven jonge makers na hun afstuderen soms uit om deel te nemen aan het jonge makers traject Jong Beginnen.

 

De vraag van het festival naar interactieve installatie(s) is de basis maar ook voor studenten die een andere (bijv. meer performatieve) rol willen spelen, staat 2 Turven Hoog open. Ingrid Wolff gaat graag in gesprek met jou om wensen en mogelijkheden af te stemmen. 

 

Doelgroep

Kinderen van 0 tot 6 jaar (of een kleinere leeftijdsrange hiervan) en hun ouders / begeleiders.

 

Naam contactpersoon

Artistiek directeur Ingrid Wolff

 

Meer informatie

 www.2turvenhoog.nl