Parnter: Festival Tweetakt

Presentatievorm: theatervoorstelling

 

Voorstellingen worden gespeeld van 22 juni tot en met 1 juli tijdens Tweetakt

 

Algemene informatie over de organisatie

Festival Tweetakt in Utrecht is een kunstenfestival voor iedereen. Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en meer. Door jonge talenten en ervaren makers, uit Utrecht, uit Nederland en België, maar ook van ver daarbuiten. En geschikt voor alle leeftijden, van kleuters tot jongeren tot opa en oma.

Vaste prik in het theaterprogramma is een voorstelling van studenten van HKU Theater. Dit jaar wordt de HKU voorstelling geregisseerd door Ferre Marnef.

 

Regie Ferre Marnef

Ferre Marnef studeerde in 2016 af als Grafisch Ontwerper aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent. Hij werkt(e) als vormgever samen met Joris Kritis, Julie Peeters, TOESTAND, Bauke Lievens, Nina de Vroome, St Lucas Architectuur Brussel.

 

Als theatermaker stichtte hij in 2012 samen met Louis Janssens het tweekoppige theatercollectief Desnor. Zij werkten 10 jaar lang samen en maakten o.a. #BOS, Galileo, Toverberg, La Dernière (afstudeervoorstelling Acteurs HKU 2019).

Hun voorstellingen waren een vaste gast op het Tweetakt Festival. Het werk van Desnor leest als een portret van deze tijd en hoe de wereld (niet) werkt. ‘We geloven in het doen. We geloven in het begin. In het doen ligt het begin’, is de slagzin die Desnor graag gebruikt om zichzelf en hun werk te typeren. Vanaf dit jaar hebben ze besloten om solo verder te gaan met hun theatrale avonturen. 

Naast zijn werk binnen Desnor speelde Ferre in voorstellingen van o.a. theatergezelschap Tibaldus, Ontroerend Goed, buren & Miet Warlop.

Theatermaker, acteur, grafisch ontwerper en daarnaast is Marnef ook nog muzikant. Hij speelde basgitaar bij bands als Soldier’s Heart, Glints en De Nooit Moede. Momenteel werkt hij aan zijn eigen muziekproject Sergeant, waarmee hij op zoek gaat naar de grenzen van popmuziek. Hun debuutplaat komt in de lente van 2023 uit op het experimentele label STROOM.

Ferre Marnef: “In alles wat ik doe, probeer ik op zoek te gaan naar een ‘eerlijke vorm’. Voor mij is dat een humane vorm en dus een speelse vorm, omdat ik ervan overtuigd ben dat we in het spel echt mensen zijn. De mensen terug mensen laten zijn, is misschien wel waarom ik zo van theater en de kunsten hou. We leven in tijden waar vorm misleidende en groteske gedaantes aanneemt. Deze enge evolutie wil ik verslaan in verschillende media, dat kan een melodie, een lijn, een acte,… zijn. Want vorm komt nooit alleen.” 


Voor welke leeftijd wordt gemaakt is nog niet bekend.

 

Meer informatie

www.tweetakt.nl

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb